Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
prof.hab.dr. G.Varoneckas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2008-07-15
"Paplitus pamaininiam darbui, problemos smarkiai padidėjo, o tai pablogino gyvenimo kokybę, kelia pavojų visuomenės saugumui dėl darbe įvykstančių nelaimingų atsitikimų"

„Jei jūs dirbate pamaininį darbą ir įtariate, kad jūsų miegas sutriko, būtinai kreipkitės į savo gydytoją, – perspėja G. Varoneckas. – Gydymo būdas parenkamas individualiai, priklauso nuo asmens amžiaus, asmenybės ypatybių ir darbo pobūdžio. Manoma, kad trumpos pertraukėlės didina budrumą ir mažina nuovargį. Be to, didėja darbo produktyvumas ir dirbančiųjų pasitenkinimas darbu“.

Dirbdamas naktinį darbą žmogus turi išlikti budrus, nors tai prieštarauja gamtos nustatytai tvarkai. Kai kurie mokslininkai teigia, kad pratinimasis prie naktinio darbo gali trukti net iki 3 metų. Kitų tyrėjų nuomone, žmogaus organizmas išvis nepajėgus prisitaikyti prie nenormalaus miego/būdravimo režimo, todėl asmenys, dirbantys naktimis, nuolatos jaučia miego trūkumą. Nustatyta, kad jie miega maždaug 2–4 val. trumpiau nei dirbantys dieninį darbą, be to, jų miegas yra paviršutiniškas ir su dažnais prabudimais. Taigi dirbantieji pamainomis labai dažnai patiria miego trūkumą, nemigą, jie dažniau nei kiti asmenys serga narkolepsija ar miego apnėja.

www.sveikaszmogus.lt
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2008-07-15 )
 
< Ankstesnis   Kitas >