Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
2009 BMA > 490 !!! PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2008-10-02
BMA>490Spalio 1-ąją dieną MDPS valdybos posėdyje pritarta pasiūlymui dalyvauti pareigūnų protesto akcijose, jei vyriausybė neteiks 2009 metams didesnio pareiginės algos bazinio dydžio

Šiuo metu galiojantis 490 lt. pareiginės algos bazinis dydis turi būti pakeistas, atsižvelgiant į 12-os procentų metinę infliaciją. LR Socialinės apsaugos ir darbo ministerija, Vidaus reikalų ministerija ir Finansų ministerija šių metų liepos mėnesį pateikė projektą kuriame (trečiame punkte) siūloma nustatyti, kad valstybės politikų, teisėjų, valstybės pareigūnų ir valstybės tarnautojų pareiginės algos bazinis dydis 2009 metais-518 (I alternatyva-535 litai; II alternatyva-490 litų). Tačiau rugsėjo mėnesį finansų ministras p. Šadžius viešai pareiškė: „prieš rinkimus siūlysime įšaldyti valstybės tarnautojų atlyginimus„.

Valstybės pareigūnų ir tarnautojų profesinės sąjungos, įvertinusios susidariusią situaciją dėl pareiginės algos bazinio dydžio 2009 metams, kreipiasi į LR Vyriausybė ir prašo susitikimo su jos atstovais susidariusiai padėčiai aptarti. Profesinės sąjungos nori ir siekia, kad Valstybės Tarnybos autoritetas kiltų ir tarnauti žmonių labui ateitų geriausi specialistai. Tai užtikrinama mokant teisingą atlygį už atliktą darbą.

Muitinės darbuotojų profesinės sąjungos informacija
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2008-10-02 )
 
< Ankstesnis   Kitas >