Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
Susitikimas su LSDP vadovais (video) PDF Spausdinti El. paštas
Parašė Administrator   
2009-03-25
Algirdas<br> Butkevičius
Algirdas
Butkevičius
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso   Antradienį, kovo 24 Muitinės darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkė Leokadija Daujotaitė, valdybos pirmininkas Jūrius Bruklys ir valdybos pirmininko pavaduotoja Virginija Julija Rubikaitė lankėsi Seime, kur susitiko su naujuoju Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininku Algirdu Butkevičiumi ir LSDP vicepirmininku ryšiams su profesinėmis sąjungomis Algirdu Sysu.

   MDPS vadovai su Seimo nariais aptarė sudėtingą finansinę situaciją susidariusią dėl nepakankamo muitinės įstaigų finansavimo. Nuo metų pradžios darbo užmokesčio fondas sumažėjo daugiau nei 10 mln. litų, t.y. 10,7 procento. Pagal nustatytus asignavimus darbo užmokesčiui, LR muitinės pareigūnų ir darbuotojų atlyginimams šiuo metu trūksta lėšų 1 mėnesiui. Trūksta lėšų muitinės pareigūnų, kurie vykdo operatyvinę veiklą, viršvalandžiams, darbui naktį, poilsio ir švenčių dienomis, darbui apmokėti, todėl tai gali turėti įtakos nusikalstamų veikų užkardymo ir tyrimo kokybei. Lėšų trūkumas kompensuojamas leidžiant muitinės darbuotojus nemokamų atostogų.

   Kadangi Lietuvos muitinei keliamos užduotys nėra mažinamos, atsakomybės ribos nekinta, muitų ir mokesčių surinkimas išlieka svarbus pildant valstybės biudžeto įplaukas, todėl darbo salygos muitinėje nuolat sunkėja. Postų ir specializuotų tarnybų pareigūnams nebėra iš ko mokėti priedų, ženkliai vėluoja atostogų išmokos, keliose muitinės įstaigose skirtasis darbo užmokesčio fondas yra pakankamas tik iki š.m. spalio. Investicijų projektų įgyvendinimui LR muitinės veiklos organizavimo ir LR elektroninės muitinės diegimo ir ją aptarnaujančių informacinių sistemų priežiūros srityje finansavimas sumažintas 16,8 proc. Atsisakyta dalies investicinių projektų įgyvendinimo.

    Profesinės sąjungos vadovai informavo, kad nuo š.m. balandžio 2-osios visoje šalyje prasidės policijos, priešgaisrinės apsaugos ir muitinės pareigūnų pilietinio protesto akcijos prieš netinkamus valdžios politinius sprendimus socialinėje srityje, statutinių įstaigų žlugdymą, kriminogeninės situacijos bloginimą, vardan viešojo saugumo sistemos išsaugojimo.

    L.Daujotaitė MDPS vardu išreiškė pritarimą Algirdo Syso projektui dėl progresinio gyventojų pajamų mokesčio įvedimo. A.Sysas padėkojo už paramą ir patikino, kad šiam projektui pritaria ne tik opozicija, bet ir didelė dalis valdančios koalicijos Seimo narių.
Susitikimo<br>pradžia
Susitikimo
pradžia
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
LSDP nuomonė
LSDP nuomonė
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
Liūdni skaičiai
Liūdni skaičiai
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso

LSDP projektai
LSDP projektai
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
MDPS informacija<br>buvo įdomi
MDPS informacija
buvo įdomi
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
Statistinė<br>išklotinė
Statistinė
išklotinė
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso

A.Sysas pristato<br>V.J.Rubikaitės<br>lentelę žiniasklaidai
A.Sysas pristato
V.J.Rubikaitės
lentelę žiniasklaidai
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
Kalba skaičiai
Kalba skaičiai
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso
L.Daujotaitė,<br> V.J. Rubikaitė,<br> A.Sysas
L.Daujotaitė,
V.J. Rubikaitė,
A.Sysas
DatsoPic 1.2 © 2007 by Andrey Datso

Muitinės darbuotojų profesinės sąjungos informacija
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2011-06-03 )
 
< Ankstesnis