Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
Vilkaitis: nuo socialinių neramumų šalį saugo piliečių kantrybė PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2010-02-25
R.Vilkaitis
R.Vilkaitis
   Kultūros ministras Remigijus Vilkaitis mano, kad Lietuvos žmonių kantrybė padeda Lietuvai išlipti iš finansinių sunkumų duobės. Anot jo, jei toks mokesčių augimas ir socialinių išmokų mažinimas kaip Lietuvoje būtų vykdomas, pavyzdžiui, Prancūzijoje, tai šalis būtų nuolat krečiama socialinių neramumų.

    „Mūsų iššūkiai ir sunkumai yra kur kas sunkesni negu didžiųjų Europos ir pasaulio ekonomikų. Jeigu tokie iššūkiai ištiktų Prancūziją (matote, kas dedasi Graikijoje, kur tik truputį palietus sunkumams, prasidėjo tokie neramumai), tai mes net lyginti negalime, kas įvyktų. Tuo tarpu mūsų valstybė dėl paprastų žmonių bendrumo, kantrybės ir supratimo, aš leidžiu sau pasakyti, jau pradeda lipti iš didžiųjų sunkumų duobės“, – ketvirtadienį teigė ministras, sveikindamas Seime vykstantį forumą „Lietuva. Dabarties realybė ir ateities vizijos“.

   Anot jo, nereikia tikėtis, kad finansų krizės pabaigą žmonės pajus dar šiemet ar kitąmet, tačiau R. Vilkaičio įsitikinimu, galima didžiuotis išgyvenus praėjusius metus.

    „Galime didžiuotis ta sunkumų atkarpa, kurią jau praėjome. Tai, kad šiemet niekas neprognozuoja jokių mokesčių pakėlimų ir biudžeto peržiūrėjimų, manyčiau, yra labai daug“, – tvirtino kultūros ministras.

    Jis tikina, kad ši krizė parodė, jog supratingiausi Lietuvoje yra ne finansiškai stiprūs žmonės ir įmonės bei institucijos, o „paprasti, gyvenantys iš mažų pajamų“ piliečiai.

Liepa Pečeliūnaitė | Alfa.lt
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2010-02-25 )
 
< Ankstesnis