Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
SADM pradėta derinti šakos kolektyvinė sutartis PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2012-10-26
ImageSocialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM), siekdama stiprinti socialinę partnerystę, profesinėms sąjungoms išsiuntė derinti šakos kolektyvinės sutarties projektą. „Šis žingsnis – ne tik formalumas, bet ir realus veiksmas, kuris prisidės gerinant socialines paslaugas teikiančių darbuotojų situaciją bei stiprinant socialinį dialogą tarp darbuotojų ir darbdavių atstovų“, - tvirtino socialinės apsaugos ir darbo viceministras Audrius Bitinas.

Jo teigimu, siekiant abipusio susitarimo, ketinama atidžiai išanalizuoti pastabas ir pasiūlymus, kuriuos pateiks visi į derybas dėl šakos kolektyvinės sutarties sudarymo įsitraukę profesinių sąjungų bei darbdavių organizacijų atstovai.

Į derybas dėl šakos kolektyvinės sutarties kaip darbuotojų atstovai jau įsitraukė – Jungtinė profesinė sąjunga, Lietuvos valstybės tarnautojų profesinė sąjunga, Lietuvos visuomeninių paslaugų profsąjungų federacija, Lietuvos sveikatos apsaugos darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos socialines paslaugas teikiančių darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo profesinė sąjunga, kaip darbdavių atstovai - Elektrėnų, Trakų rajono, Rokiškio rajono, Marijampolės rajono savivaldybės.

Šalys sieks pasirašyti šakos kolektyvinę sutartį dėl socialines paslaugas teikiančių darbuotojų šakos kolektyvinės sutarties, gera valia įtraukiant visas norinčias derybose dalyvauti profesines sąjungas ir darbdavių organizacijas. Sutartyje ketinama aptarti socialines paslaugas teikiančių darbuotojų ekonomines ir socialines sąlygas (apmokėjimo, darbo ir poilsio laiko, darbuotojų saugos ir sveikatos, socialinių darbuotojų ir socialinių darbuotojų padėjėjų kvalifikacinių reikalavimų, profesinės kvalifikacijos kėlimo tvarkos, socialinių darbuotojų atestacijos tvarkos aprašo, socialinę globą teikiančių darbuotojų darbo laiko sąnaudų normatyvų bei kitus svarbius klausimus).

Ryšių su visuomene skyrius, tel. 266 8122
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2012-10-26 )
 
< Ankstesnis   Kitas >