Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
Lankstus darbo grafikas PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2012-10-26
ImageMinistrų kabinetas pritarė siūlymui lanksčiau reglamentuoti viešojo sektoriaus darbuotojų, valstybės tarnautojų darbo pradžios ir pabaigos laiką. Šis siūlymas parengtas atsižvelgiant ir į 2012 m. Europos Komisijos rekomendacijas Lietuvai, kuriose nurodoma didinti darbo santykius reguliuojančių teisės aktų lankstumą.

Projekto rengimo darbo grupės vadovo, Susisiekimo ministerijos kanclerio Tomo Karpavičiaus teigimu, lankstus darbo laiko režimas leis įstaigų vadovams šiuolaikiškai organizuoti viešojo sektoriaus įstaigų valdymą, kuris šiuo metu reikalauja pokyčių – lankstesnio prisitaikymo prie modernėjančios visuomenės, verslo sektoriaus. Įsigaliojus naujai tvarkai atsiras daugiau galimybių lanksčiau organizuoti ir visuomenės aptarnavimą.

„Tai jokiu būdu nereiškia, kad įstaigos galės dirbti, kada nori ir kiek nori. Jos ir toliau, kaip iki šiol, veiks nustatytu laiku, pavyzdžiui, ministerijos nuo 8 iki 17 val. Šios naujovės galiotų tik atskiriems darbuotojams. Pavyzdžiui, jei žmogui patogiau vaiką į darželį nuvežti 9 val., tai jis galėtų rinktis vėlesnį darbo laiką, tačiau ir darbą tokiu atveju turėtų baigti vėliau, o bendra 8 val. darbo trukmė išliktų. Esminis skirtumas yra tai, kad darbo laiką darbuotojas galėtų pasirinkti lanksčiau, pradėti ir pabaigti jį norimu patogesniu metu, nekeičiant įprastos darbo trukmės“, – aiškino ministerijos kancleris T. Karpavičius.

Be to, jo teigimu, ši naujovė leistų institucijų darbuotojams lanksčiau derinti įsipareigojimus darbui ir šeimai, o tai šeimas turintiems darbuotojams sumažintų psichologinę įtampą, gerintų darbuotojo motyvaciją s! iekti kokybiško rezultato.

Susisiekimo ministerijos kancleris T. Karpavičius pabrėžė, kad siekiant užtikrinti nepertraukiamą ir efektyvią įstaigų veiklą jų darbo laiku, t. y. nuo 8 iki 17 val., bus ir toliau, kaip iki šiol, kontroliuojamas darbuotojų darbo laikas: valstybės įstaigos darbuotojas, valstybės tarnautojas turės kasdien dirbti būtinas 8 darbo valandas, 40 valandų per penkių darbo dienų savaitę.

Pasak T. Karpavičiaus, naujoji tvarka būtų patogesnė ne tik dirbantiems žmonėms, bet ir padėtų sumažinti transporto spūstis gatvėse. Taigi lankstus viešojo sektoriaus darbuotojų darbo laikas leistų efektyviau sureguliuoti transporto srautus miestuose ir sumažinti spūstis piko valandomis. Taip būtų atsižvelgta į saugaus eismo ekspertų siūlymus.

Lankstesnis darbo laikas leis įstaigai efektyviau organizuoti savo veiklą, pvz., užtikrinti gyventojų priėmimą ir konsultavimą nuo 7 val. iki 18 val.

Užtikrinant efektyvų įstaigos darbą, lankstaus darbo laiko taikymo galimybė bus nustatyta konkrečios įstaigos darbo tvarkos taisyklėse. Jose turės būti aiškiai reglamentuojama, kokiu būdu bus garantuojamas tinkamas visuomenės aptarnavimas įstaigoje, bendradarbiavimas su kitomis institucijomis ir pan.
 
< Ankstesnis   Kitas >