Kovo 11-oji
Krepšinis
Krepšinio salė MDPS nariams.
Kviečiame kiekvieną penktadienį nuo 20:00 val.

Krepšinio salė
Pagrindinis
Pradžia
Naujienos
Mintys
Nuorodos
Kontaktai
Laisvalaikis
Paieška
Naujienų kanalai
DUK
Fotogalerija
Dokumentai
Impuls
Sporto klubai MDPS nariams:
Krepšinio salė
Joomla! Tinklapis
Joomla! Forumai
Atviras kodas
Administratorius
Metinė infliacija PDF Spausdinti El. paštas
Parašė SystemOperator   
2007-12-11
ImageMetinė infliacija 2007 m. lapkričio mėnesį, palyginti su 2006 m. lapkričio mėnesiu, sudarė 7,9 procento.
Mėnesinė infliacija (2007 m. lapkričio mėn., palyginti su spalio mėn.) sudarė 1,1 procento ir sutapo su mėnesine infliacija apskaičiuota pagal VKI.

Statistikos departamentas kas mėnesį skaičiuoja su kitomis Europos Sąjungos (ES) valstybėmis pagal metodologiją suderintą vartotojų kainų indeksą (SVKI), naudojamą infliacijai ES matuoti. Šalies atitiktis Mastrichto sutartyje numatytam kainų stabilumo kriterijui vertinama atsižvelgiant į infliacijos lygį, apskaičiuotą pagal šį rodiklį.

Pagal SVKI ir VKI apskaičiuoti infliacijos lygiai gali skirtis dėl skirtingų svorių sistemų. SVKI svorių sistema aprėpia ne tik šalies nuolatinių gyventojų, bet ir institucinių namų ūkių bei nenuolatinių Lietuvos gyventojų ir lankytojų iš užsienio pinigines vartojimo išlaidas šalies ekonominėje teritorijoje. VKI svorių sistema aprėpia tik šalies nuolatinių gyventojų vartojimo išlaidas. SVKI neaprėpia namų ūkių išlaidų lošimams ir finansinio tarpininkavimo paslaugoms, VKI šias išlaidas aprėpia.

Pagal Eurostato rekomendacijas metinei, vidutinei metinei, mėnesinei ir kitų laikotarpių infliacijai skaičiuoti naudojami SVKI, apskaičiuoti remiantis 2005 m. indekso baziniu laikotarpiu dviejų ženklų po kablelio tikslumu. Kainų indeksai skelbiami dviejų ženklų po kablelio, infliacija – vieno ženklo po kablelio tikslumu.

PAAIŠKINIMAS. Metinė infliacija – vidutinio kainų lygio santykinis pokytis tarp ataskaitinio mėnesio ir praėjusių metų atitinkamo mėnesio. Pranešimas spaudai apie 2007 m. gruodžio mėn. pagal SVKI apskaičiuotą infliaciją bus skelbiamas 2008 m. sausio 10 d.

Statistikos departamentas prie LRV
Paskutinį kartą atnaujinta ( 2007-12-11 )
 
< Ankstesnis   Kitas >